CLT Events Calendar

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gespreksnamiddag CLT’s wereldwijd

October 26, 2022 @ 9:00 am - 11:00 am EDT

CLT Gent logoEnkele weken na de eerste steenlegging van CLT Gent en CLT Vlaanderen hebben we het genoegen twee prominente gasten te mogen ontvangen, ter ere van de Wereld CLT-dag.

Pierre Arnold is Program Manager van World Habitat en zal ons kort het belang van de World Habitat Award uitleggen, die dit jaar gewonnen werd door CLT-Brussel. Daarnaast verwelkomen we twee sprekers:

  • Brenda Torpy is al gedurende een tiental jaar coördinator van Champlain Housing Trust in Burlington. Die CLT heeft al meer dan 6.000 inwoners, 2.450 huur- en coöperatieve woningen, 650 koopwoningen en meer dan 15.000 m² commerciële ruimte.
  • Mariolga Julia Pacheco vertegenwoordigt de Cano Martin Pena CLT in Puerto Rico, die erin slaagde 80 hectare publieke grond in te passen in een CLT-model om hem zo te kunnen vrijwaren voor de toenmalige bewoners

Het wordt een namiddag waarin CLT in een breder kader wordt geplaatst. Naast de boeiende verhalen over het ontstaan van hun CLT’s, zullen de sprekers het ook hebben over schaalvergroting van CLT-projecten, financiering, de gemeenschapswerking in zo’n grote gemeenschappen, betaalbaar wonen en de marktprijs, …  Daarna kunnen vragen worden gesteld.

De getuigenissen en vraagstelling zullen in het Engels gebeuren.

Tot dan!

Details

Date:
October 26, 2022
Time:
9:00 am - 11:00 am EDT

Organizer

CLT Gent
View Organizer Website

Venue

Lokaal Dienstencentrum De Waterspiegel
Gent, Belgium + Google Map